top of page

INFORMASJONSSENTER

Informasjonssenteret som etableres på skolen vil være døgnbemannet fra torsdag 1. august klokken 12.00 til onsdag 7. august klokken 13.00. Her vil man få svar på alt man lurer på, finne gjenglemte klær og få tilgang på utstyr til ulike fritidsaktiviteter.

INNKVARTERING FOR DELTAKERE

Skolen åpner torsdag 1. august klokken 12.00.

Beliggenhet

Overnattingen foregår på Hvaler barne- og ungdomsskole på Asmaløy, cirka 20 kilometer fra Fredrikstad sentrum. Skolen ligger nær fv 108 hvor bussen fra Fredrikstad passerer en gang i timen. Det ligger en Bunnpris cirka 1 kilometer fra skolen. 

 

Innkvartering

Kretsene med løpere og ledere innkvarteres på klasserom. Utøver kan kun medbringe enkle madrasser, slik at vi får plass til alle. Det er store utvendige vinduer i klasserommene, og derfor begrensede muligheter til å mørklegge klasserommene, så sovemaske anbefales. 

 

Aktiviteter og fasiliteter

Det er fotballbane, beachvolleyballbane og frisbeegolfbane på skoleområdet. Det vil også legges til rette for andre aktiviteter på skoleområdet. Det er nærhet til badestrand. Ved bading må man forholde seg til de regler som blir satt under leiren.

 

Utesko er forbudt inn på skolen. Ta gjerne med noe å ha på føttene som kun benyttes innendørs.

 

Det vil være vaskeplasser for o-sko utendørs, i tillegg til tørkeområder – under tak – for treningstøy.
 
Dusjer er fordelt på fire garderober i Hvalerhallen.
 
 

Hvaler skole.png

BESPISING

Alle måltider serveres i Hvalerhallen, som ligger på skoleområdet. Her serveres det frokost, middag og kveldsmat alle dager. Deltagerne smører egen lunsj under frokosten. Det kan bli aktuelt å dele middagen opp i puljer, for å unngå for mye kø.

Måltider

Frokost: 07.30–09.00

Middag: 17.00–19.00 (fredag 17.00–21.00)

Kveldsmat: 21.00–22.00

Matallergier og andre menyhensyn 

Det vil bli lagt til rette for alternative menyer for de som har behov for det, til alle måltid. For å sikre at alle behov dekkes på best mulig måte, er det viktig å være tydelig på hvilken tilrettelegging man trenger ved påmelding.

TRANSPORT OG PARKERING

Buss

Fra Oslo Bussterminal

VY Bussrute Oslo – Skjærhalden (VY6) 

Avgang cirka hver 2. time

Reisetid: 1:45 timer

Avstigning: Rød Asmaløy

Følg skilt til skole, cirka 600 m gange

Fra Oslo Lufthavn Gardermoen

VY bussrute FB11/12

Oslo Lufthavn plattform 14 til Fredrikstad bussterminal

Avgang cirka hver time

Reisetid: 2:00 timer

Avstigning: Fredrikstad bussterminal

Fra Fredrikstad Bussterminal

VY 6

Avgang cirka hver 2. time

Reisetid: 0:20 time

Avstigning: Rød Asmaløy

Følg skilt til skole, cirka 600 m gange

Tog

Fra Oslo S

VY - Østfoldbanen

Oslo S-Halden/Gøteborg

Avgang hver time

Reisetid: 1:00 time

Avstigning: Fredrikstad jernbanestasjon

Fra Oslo Lufthavn Gardermoen

VY eller Flytoget fra Oslo Lufthavn til Fredrikstad Jernbanestasjon

Togbytte på Oslo S til VY Østfoldbanen

Reisetid: 1:30 time avhengig av ventetid ved Oslo S

Bil

Fra Oslo

E6 mot Gøteborg, ta avkjøring 11 mot Rv110/Rv118 mot Fredrikstad/Råde.

Følg skilting fra Fredrikstad til Hvaler (FV108). Etter cirka 20 km passeres bro over til Asmaløy. Ta første vei til venstre og følg skilt til skolen.

NB! De fleste kollektivselskapene legger ut rutetider og billetter 90 dager frem i tid, utover 90 dager vil det være få eller ingen reiser som er tilgjengelige for kjøp. Forhåndsreservasjon for VY-buss anbefales.

Det er mulig å parkere både busser (kontakt leder for OLL i forkant) og biler i nærhet til skolen. Reiseinformasjonen blir noe mer detaljert i PM for OLL.

PÅMELDING OG DELTAKERAVGIFT

Påmelding

Ordinær påmeldingsfrist for Hovedløpet og O-landsleiren er 20. juni 2024. Gjelder også ledere/trenere.

 

Etteranmelding er mulig fram til 20. juli mot tilleggsavgift. 

Påmelding gjøres i Eventor. Løpere må melde seg på Hovedløp lang, Hovedløp sprint og Orienteringslandsleir separat. Løpere som ikke melder seg på med brikkenummer (emiTag, eller Emit løpsbrikke) på løpene, vil automatisk bli tildelt leiebrikke.

Etter påmelding i Eventor må alle deltakere registrere viktig tilleggsinformasjon her.

Kretsene melder på lag til stafetten senest søndag 4. august kl 21.00.

Deltakeravgift

Deltakeravgiften for O-landsleir betales innen 30. juni til bankkontonummer 1080.29.31013. Ved etteranmelding betales deltakeravgift inklusiv tilleggsavgiften senest 30. juli. 


Samlet betaling fra klubben merkes med klubbens navn og «O-landsleir». Eventuell individuell betaling merkes i tillegg med deltakerens navn.


Faktura for startkontingent og reisefordeling blir tilsendt klubbene etter at etteranmeldingsfristen for løpene er utløpt.
Ved spørsmål knyttet til betaling, kontakt Ida Nordby på ida.nordby@outlook.com

 

Startkontingent Hovedløp:

  • Hovedløp langdistanse: NOK 560.

  • Hovedløp sprint: NOK 560.

  • Leiebrikke: NOK 50 for alle tre løpene 

  • Publikumsløype: NOK 100.


Etteranmeldingavgiften for HL sprint og HL langdistanse er 50 prosent i henhold til NOFs retningslinjer.


Deltakeravgift O-landsleir for utøvere og ledere/trenere (priser per person):

  • Innkvartering fredag-onsdag: NOK 3.800.

  • Innkvartering fredag-søndag: NOK 2.200.

  • Innkvartering søndag-onsdag: NOK 2.500.

  • Tilknytningsdøgn torsdag- fredag*: NOK 350. 
     

* Inkluderer én overnatting, kveldsbuffet torsdag, samt frokost og lunsj fredag.

 

Tilleggsavgift for påmelding etter 20. juni: NOK 750.

 

I deltakeravgiften inngår alle måltider, transport til/fra Hovedløp, aktivitet- og treningsdag og sosiale/kulturelle aktiviteter gjennom uka. Kretsstafetten inngår i deltakeravgiften til O-landsleiren. Deltakeravgiften bidrar også til å dekke arrangementets kostnader med Camp unge trenere og forbundets representanter.


Påmeldingen er bindende, og det gis ingen refusjon ved sykdom. 

 

Reisestøtte

Arrangør av hovedløpet krever inn en reisefordeling på kroner 40 fra alle påmeldte deltakere. Beløpet overføres til NOFs reisefordelingskonto som så senest 60 dager etter mesterskapet utbetaler klubber i nord etter følgende satser: klubber fra Finnmark får utbetalt NOK 2.000 per deltaker, klubber fra Troms får NOK 1.500 per deltaker og klubber fra Nordland får NOK 1.000 per deltaker.


Arrangør fakturerer klubbene for reisefordeling per deltaker sammen med startkontingenten for løpene.

TILSKUERE OG ANDRE TILREISENDE

Her er litt info til dere som kommer for å se hovedløpene.

 

Dagsbesøkende

For dagsbesøkende vil det på langdistansen være tilrettelagt parkering rett ved arena. På sprinten må man benytte offentlige parkeringsplasser rundt Gamlebyen, eller parkere på bysiden og ta gratis byferge til Gamlebyen. Da vi er midt i høysesongen, og Gamlebyen er et av Norges mest populære turistmål, er det klokt å sette av litt ekstra tid til å finne en plass.

 

Planlegger dere å være her i helgen, eller enda lengre, er det flere muligheter for overnatting:

 

Hotell

For deg som ønsker å bo med hotellstandard har vi gjort en avtale med Sandbrekke Gjestegård på Kirkøy. Frem til 20. mai er 10 rom reservert for besøkende til Hovedløpet 2024. For bestilling av rom sendt mail direkte til peter@sandbrekkegjestegard.no, og merk henvendelsen med Hovedløpet i orientering 2024. 

 

Bobil eller camping

Kommer du med bobil eller campingvogn, og vil bo på Hvaler, har vi fått leid en liten privat plass på Asmaløy. Her er det plass til 6-8 bobiler. Her er det et koselig uteområde med gressbakke og campingbord, tilgang til utedo og noe tilgang til strøm. Bussholdeplass ligger cirka 100 meter unna, med forbindelse til både Skjærhalden og Fredrikstad. Herfra har dere også gangavstand til badeplasser både på Skipsstadsand og Brattestø, hvor du også finner Sjøsiden Bar. Send mail til arnfinnmoe@gmail.com for bestilling.

Bobilparkering er mulig på jorde ved Sandbrekke gjestegård fra torsdag -søndag. Her er det ikke tilgang på strøm. For reservasjon av plass her kontaktes Marianne R. Kahrs (marianne.r.kahrs@gmail.com). Ellers kan man henvende seg til Hvaler golfklubb eller Brimnes ved kirken. Alternativt finnes det også noen bobil/campingvogn-plasser på Hvaler Camping på Spjærøy, men husk å bestille i god tid. Det finnes også flere muligheter i og rundt Fredrikstad.

 

Ønsker dere å bo i telt, vil vi absolutt anbefale Storesand Teltplass på Kirkøy. Denne må også bestilles. Her bor du i flott natur rett ved en av Hvalers aller beste badestrender. Teltplassen har gode fasiliteter, og det er gangavstand gjennom skogen til Skjærhalden som er kommunesenter på Hvaler, med butikker, spisesteder og stor gjestehavn.

 

Båt

Reise til Hovedløpet med egen båt? Det er fullt mulig i år! Det er en stor gjestehavn på Skjærhalden, og det finnes også gjesteplasser andre steder.

 

Bare å ta kontakt med Arnfinn om dere har spørsmål!

MEDIEDEKNING

Filming

Arrangøren legger opp til filming og bildetaking i forbindelse med aktiviteter/konkurranser. Vi ønsker samtykke til bruk av bilder ved påmelding, og arrangøren legger til grunn at bilder tatt i konkurransesituasjon under gjennomføring av løpene er arrangørens eiendel.

Samtykke

Samtykke til bruk av bilder gis ved registrering av tilleggsinformasjon (etter påmelding på Eventor).

bottom of page