top of page
image.png

Treningsdagen: Teknikk, langtur og MORO

PM for tirsdagens treningsdag er nå å finne på Eventor. Det blir en dag proppfull av aktivitet og lek.


Tirsdagen vil by på treningsøkter i både langløp og o-teknikk, men det blir også tid til lek og moro. Foto: FSK


Treningsdagen er delt inn i fem aktiviteter: Moment-O, MorO-løp, langtur, bading og boblefotball. Det er satt opp tidsperioder for hver aktivitet, og mange ungdommer vil denne dagen forflytte seg rundt på et lite område.


Moment-O starter opp i skolegården. Her vil hver treningsgruppe møte hos sin unge trener som deler ut kart og gir informasjon om treningsopplegget før en felles jogg til start. Formålet med treningen er å jobbe med bruk av kompass og se retningen du skal følge i terrenget. Trenerne gir oppfølging underveis i økta, og etterpå jogger vi ned til start for MorO-løpet.


MorO-løpet har to fellesstarter for hver aldersgruppe, og det er en 2,1 km lang løype med varierende nivå, utfordringer underveis og helt sikkert noen overraskelser. Det er lov å samarbeide. Hvis du vil, er det mulighet for å bli veldig våt underveis, men det selvsagt også mulig å la være.


Etter MorO-løpet er det satt av tid til bading i Døvika på en egen del av stranda. Du kan bade i o-tøyet eller ta med sekk med badetøy og håndkle. Det vil være båt, livredder, badevakt og voksne til stede i forbindelse med bading.


Døvika er en populær badeplass. Det kan være andre som bruker stranda også, så det er viktig å vise hensyn. Foto: FSK


På kunstgressbanen vil det arrangeres kamper i boblefotball. Det spilles med lag med fem spillere på hvert lag og korte omganger slik at flest mulig som har lyst får tid til å prøve. De som ikke spiller heier fra sidelinjen. Det vil også være mulig å gjøre andre aktiviteter samtidig som boblefotballen, for eksempel frisbeegolf.


Til langturen er det tegnet tre løypeforslag for en løpetur på øya. Det gir muligheter for å tilpasse til ønsket lengde for økta, og du kan forvente å få kjenne litt på skikkelig Hvaler sommer med kjerreveier, strand, svaberg og utsikt over Oslofjorden.


Alle detaljene om dagen finner du i Treningsdagens PM under O-landsleiren på Eventor og her.


Langturen vil gi deg en smak av Hvaler-sommeren. Foto: FSK


226 visninger

留言


bottom of page