top of page

O-landsleiren

Mandag 5. til onsdag 7. august

 

Etter at Hovedløpet er gjennomført, starter O-landsleiren. Under O-landsleiren vil ungdommene få mulighet til å ha det gøy og sosialt sammen med orienteringsutøvere fra hele landet.

Påmeldingsfrist: 20. juni

PM for de ulike dagene under O-landsleiren vil bli publisert i Eventor når arrangementet nærmer seg.

Unge trenere

I samarbeid med Norges Orienteringsforbund (NOF) inviterer vi 30 unge trenere (17-25 år) til å være trenere for utøverne under O-landsleiren. Trenerne vil skaffe seg nyttig erfaring i å trene ungdom, delta på sosiale aktiviteter og få tid til egentrening.

 

Påmelding i Eventor og frister fra NOF: Eventor - Aktivitet: Camp Unge Trenere, 1. - 7. august 2024 (orientering.no)

Aktivitets- og treningsdag

Mandag 5. august

På aktivitetsdagen vil utøverne få mulighet til å teste ut Team Orienteering Challenge (TOC), et nytt lagaktivitetskonsept utarbeidet av NOF i samarbeid med ungdommene. I tillegg vil det være ulike strandaktiviteter og aktiviteter på kunstgressbanen. Alle aktivitetene foregår innenfor en avstand på 1,5 kilometer fra Hvaler barne- og ungdomsskole.  


Treningsdagen foregår i gangavstand fra skolen der utøverne er innlosjerte, og det legges opp til trening på ulike tekniske momenter i kystnært terreng, samt mulighet for å løpe “øya rundt”. Moroløpet arrangeres på treningsdagen, og her må utøverne regne med at de skal ut i det våte element.

 

Vi har gangavstand til strand og hav, og noen av aktivitetene foregår nær sjøen. Arrangøren legger ikke opp til aktivitet der deltakerne må svømme, men det vil være vann-aktiviteter der man må bevege seg i vannet. Arrangøren sørger for sikkerhet i forbindelse med de organiserte vann-aktivitetene.

 

Under aktivitets- og treningsdagene vil utøverne bli delt inn i grupper på 15-20 utøvere fra samme alderstrinn med en fin blanding fra ulike kretser. Dette er en fantastisk mulighet til å bli kjent med andre orienteringsløpere fra hele Norge. Så langt det går, vil alle komme sammen med minst én annen fra egen krets. Det er de unge trenerne (juniorløpere med orienteringerfaring) som er ansvarlig for gruppene, en til to trenere i hver gruppe avhengig av gruppestørrelse.

 

Nærmere informasjon om treningsdag og aktivitetsdag vil komme i PM.

Kretsstafetten

Onsdag 7. august
Starttid klokken 10:00

Sted

Arena er på Hvaler barne- og ungdomsskole.  Det vil være mulig å dusje på skolen før hjemreise. Nærmere informasjon kommer i PM for kretsstafetten.

Klasser og løpstider

DHDH 13-15 min per etappe.

Terrengbeskrivelse

Løpsområdet omfatter skoleområdet, nyere boligbebyggelse med eneboliger og rekkehus, idrettsanlegg og typisk nærskog med en del stier og tråkk. Underlaget er cirka 50/50 skogsbunn/fast underlag. Piggsko er ikke tillatt.

Kartet er synfart og tegnet av Håvard Lucasen og utgis 2024. Målestokk 1:4000 og 2 m ekvidistanse. Løpskartet blir laserprintet på vannfast papir.

 

Ankomst og parkering

Utøvere og ledere bor på arenaen.  Det er muligheter for parkering ved Hvaler barne- og ungdomsskole.

bottom of page